top of page
oki.jpg

FAQ

Meestgestelde vragen

 • Kan ik zonder een afspraak komen?
  Ja, dat is prima! SOL ESTÁ​ werkt niet op afspraak. We hanteren ruime openingstijden en onze wachttijden zijn minimaal omdat je kunt kiezen tussen meerdere cabines en verschillende zonnebanken.
 • Mag ik nog 30 minuten voor sluitingstijd langs komen om te zonnen?
  Geen probleem, als er een zonnebank vrij is, plannen we zonsessies in tot wel 15 minuten voor sluitingstijd.
 • Ik ben met de auto, kan ik wel bij SOL ESTÁ in de buurt parkeren?
  Parkeren kan voor de deur en is zelfs gratis!
 • Waarom moet ik ouder zijn dan 18 om bij SOL ESTÁ te mogen zonnen?
  Een jonge huid is nog erg in ontwikkeling. Wetenschappelijk is vastgesteld dat daardoor een beschadiging van de huid verregaande gevolgen kan hebben, meer dan een volwassen huid. Op latere leeftijd kan daardoor bijvoorbeeld huidkanker ontstaan. Daarom raden huidspecialisten af om jonge mensen en kinderen niet te veel aan de zon, kunstmatig of echt, bloot te stellen. Voor zonnebanken is deze richtlijn ook wettelijk vastgelegd en wij houden ons natuurlijk aan dit wijs besluit.
 • Mogen er ook meerdere mensen in de cabine plaatsnemen?
  Nee, de cabine is helemaal voor jouzelf en privé; geniet er lekker van!
 • Waarom blijft er een plekje op mijn lijf wit?
  Waarschijnlijk is dit het gevolg van een drukplek. Als je stil ligt krijgen sommige delen van je lichaam meer gewicht te dragen dan andere delen. De bloedtoevoer naar dat plekje, vaak schouders of je stuitje, is dan minder. Dan word je daar ook minder bruin. Onze zonnebanken van Ergoline zijn daarop bedacht en liggen uiterst comfortabel. Af en toe verliggen helpt ook prima tegen deze drukplekken.
 • Waarom moet ik wachten met douchen als ik een bruiningsversneller heb gebruikt?
  Een bruiningsversneller met DHA bronzer heeft gemiddeld 4-8 uur nodig om zich te hechten aan de eiwitten van je opperhuid. Zo ontwikkel je een mooie bruine kleur. Wanneer je binnen 4 uur doucht, onderbreek je die werking en heeft de DHA bronzer minder effect. Je kunt na 4 uur douchen, maar wij adviseren om het liefst 8 uur te wachten. Zo optimaliseer je het resultaat.
 • Mijn bruine kleur verdwijnt in het douche putje, hoe komt dat?
  De bruine kleur die je verliest is de cosmetische bronzer. Deze wordt toegevoegd, zodat het zichtbaar is waar je het product aanbrengt en je direct een tijdelijk kleurtje krijgt. Als je 4-8 uur wacht met douchen, heeft de bruiningsversneller zijn werk kunnen doen en kun je de cosmetische bronzer eraf wassen. Deze is dan niet meer nodig.
 • Waarom ruikt mijn huid vreemd na het gebruik van een DHA bronzer?
  DHA bronzer verbindt zich met de eiwitten van de opperhuid. Deze werking kan een eventuele geur veroorzaken. In steeds meer producten van Devoted Creations zit FreshTek verwerkt. Dit ingrediënt verbloemd die geur. Zo zal je de heerlijke parfum van het product ruiken.
 • Heeft het zin om te bruinen voor ik op vakantie ga?
  Voorbruinen heeft wel degelijk zin. Het is belangrijk om de huid voor te bereiden op de krachtige zon van uw vakantie bestemming. Met de straling van een moderne zonnebank werkt dit het beste. Deze lijkt namelijk op natuurlijk daglicht. Op deze manier bouw je de bescherming op die uw huid nodig heeft.
bottom of page